HTML

Gondolatözön-lő!

Közéleti események kommentálása. Beleméltatlankodom a nagyvilágba.

Friss topikok

  • titio: Igazad van. Odajut az ember, ahol vagy 100 évvel ezelőtt volt. Házasodni kell, mert egy ember nem ... (2009.11.27. 23:35) Porhintés
  • bmviola: Nagyon remélem, hogy kevesen tartoznak abba a táborba, akik a nyugdíjastól sajnálják a pénzt. Elég... (2009.11.05. 21:07) Legyél csak nyugdíjas!
  • titio: Ne is add vissza, amíg a problémát meg nem oldják! Ők akarnak iskolát reformálni, amikor nekik csu... (2009.10.08. 20:19) Pénz, pénz, pénz ...
  • titio: Néha úgy érzem magamat, mint egy fantasztikus filmben: vad hordák leselkednek rám vad helyeken. (2009.10.08. 20:14) Rabosítás

Linkblog

Porhintés

2009.11.12. 17:35 Balla diák

Mindenki kap 70 000 forint bért és szerencséje van, hogy a multinak dolgozhat, mert olcsó a munkaereje. Emellett alig tudja kifizetni a lakása költségeit, miközben rossz minőségű ételeket eszik, ami hosszú távon megbetegíti, mert hízlal (tehát megbetegít) és nincs benne elég változatos tápanyag. A munkaereje csökken, kibobják vegetálni, és vesznek fel mást, hogy ő is tönkremenjen.  A multi meg nem fizet adót, és kiviszi az országból a busás nyereséget. Bezár a borbély, a fodrász, a kozmetikus, tönkremegy a paraszt, a kofa, bezárják az üdülőhelyeket.

Egyszerre csak ezek az emberek 140000 forint bért kapnak. Kézbe! Mindenki kifizeti a lakása költségeit, jobb minőségű árukat vesz, kimegy a piacra is mézért, gombáért, friss gyümölcsökért és zöldségért, friss húsért, falusi kolbászokért, elmegy a fodrászhoz, elmegy úszni, strandra, kozmetikushoz, (gyógy)masszőrhöz, kuglizni, gyógyfürdőbe, moziba, színházba jár, fagyit, lángost, szuvenyírt vesz a gyereknek a gyógyfürdőben, s amit még a pénze megenged. Dolgozik és a magyar államnak adózik a borbély, a fodrász, a masszőr, a kozmetikus, a lángossütő, stb, megél a kofa és a paraszt.

Nem kellene ezt az egészet egy szintről fennebbről indítani??? Amint a szlovének tették a kezdet kezdetén.

Ne arról legyen híres Magyarország, hogy a térségben a legolcsóbban itt lehet beruházni! Meg hogy micsoda szociális hálónk van. Megalázó az emberek számára folyton a hivatalokat járni és ilyen-olyan segélyekért könyörögni, millió papírt kitölteni (miért is akarjátok kivágatni az erdeinket? - a papír miatt, ha valaki nem értené - ). Ne dicsekedjünk azzal, hogy támogatjuk a szegény gyerekek iskolai étkeztetését! Ha fennforgó lennék hallgatnék vele, mert szégyen, hogy idejutottunk.  Tessék olyan helyzetbe hozni a szülőket, hogy képesek legyenek eltartani a gyerekeiket.

1 komment

Címkék: egészség értelem bérek

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagy.blog.hu/api/trackback/id/tr461520760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titio 2009.11.27. 23:35:35

Igazad van. Odajut az ember, ahol vagy 100 évvel ezelőtt volt. Házasodni kell, mert egy ember nem tud fenntartani még egy pici lakást sem.
süti beállítások módosítása