HTML

Gondolatözön-lő!

Közéleti események kommentálása. Beleméltatlankodom a nagyvilágba.

Friss topikok

  • titio: Igazad van. Odajut az ember, ahol vagy 100 évvel ezelőtt volt. Házasodni kell, mert egy ember nem ... (2009.11.27. 23:35) Porhintés
  • bmviola: Nagyon remélem, hogy kevesen tartoznak abba a táborba, akik a nyugdíjastól sajnálják a pénzt. Elég... (2009.11.05. 21:07) Legyél csak nyugdíjas!
  • titio: Ne is add vissza, amíg a problémát meg nem oldják! Ők akarnak iskolát reformálni, amikor nekik csu... (2009.10.08. 20:19) Pénz, pénz, pénz ...
  • titio: Néha úgy érzem magamat, mint egy fantasztikus filmben: vad hordák leselkednek rám vad helyeken. (2009.10.08. 20:14) Rabosítás

Linkblog

Dőlnek össze a templomok

2010.05.11. 01:14 Balla diák

"Elfogynak a hívek, dőlnek össze a templomok" - írja valaki egy blogbejegyzésben. És kér bennünket arra, hogy adakozzunk.

Itt a nyers igazság! Miközben szűkre szabott jövedelmünknek majdnem felét le kell adnunk ide-oda, azt kell észrevennünk, hogy mégsincs pénz a nyugdíjakra, nincsen pénz a kórházakra, nincsen pénz a vizsgálatokra, nincsenek óvodák, az iskolák kapuit bezárják, a vasútvonalakat bezárják, a meglévő vonalakon pedig zötyög a vonat, bokáig süllyedünk még a városokban is a latyakba, ha jön az égi áldás, a buszok kirázzák a belső szerveinket, (mellettem tört el a keze egy öreg néninek, csupán attól, hogy kapaszkodott a korlátba, miközben fiataljaink fáradtak és ülnek - apropos, a fiataljainknak nincsen munkahelyük), dőlnek össze a templomaink, a középületeink, mire megveszünk egy valamire való lakást, már ki is öregszünk belőle, mert nem bírjuk fizetni a rezsit, mire felépítünk egy házat, beledöglünk... Ha valami kár esik, teszem azt leég a sportcsarnok, nosza nép add össze az árát, és ezt sorolhatnánk hosszan, mert az egyesületek, alapítványok is leginkább csak tőlünk várhatnak... Tulajdonképpen miért dolgozunk olyan eszeveszetten? Hiszen, akinek munakhelye van, azt igyekeznek kizsigerelni teljesen, de korántsem hatékonyan. Mire ennyi logisztikai intézmény nálunk? (Nem azt mondom, hogy fölöslegesek, de nemigen látom a hasznukat. Még mindig nem) Hogy okosan körbehurcoltassák az ügyeinket minden hivatalon, s mindenki kiszabjon egy-egy bírságot azért a hibáért, amit nem mi követtünk el? (Ilyen nem hiszem, hogy van más országban! Még azt is kérvényezni kell, hogyha lejárt a hiteled, ne vonják le többet tőled. Ha nem tartod számon, jól leszúrnak, hogy miért nem követed az ügyeidet, pedig őket fizetik érte. Vagy csak a papírforgatásért?) Kipaterolták a víz-, gáz-, egyéb díjbeszedőket (munkahelyek oda),  a vállalat már csak azzal foglalkozik, hogy állandóan becitálja az embereket a munkaidejükben, hogy tisztázzák a helyzetet, lehetőleg minden csekkfület vigyenek magukkal. (Megjegyzem, Németországban  a munkaadó köteles ügyintézésre két napot biztosítani az alkalmazottainak, anélkül, hogy a napi jadavalmazást levonná.) 
Nem vagyok haladásellenes, de zavar hogy föl tudunk menni a holdra, ám a repülőtereken félmeztelenre kell vetkőzni egy térd-, csípőprotézis, vagy egy  fémvégű cipőfűző miatt. Emiatt meg emberek ezrei várakoznak sűrű sorokban, legalább egy órával többet, mint azelőtt. Beállítottuk a gépeket, hazakergettük az embereket. de annyit már gépestül se tudunk termelni, hogy az ő létüket biztosítani tudjuk, nem beszélve arról, ha még depressziósak is lesznek a tétlenségtől, avagy rablásokat követnek el. A gép van az emberért vagy az ember a gépért?
Legyen helye mindennek a társadalomban! Nekik bankok kellenek, nekünk meg templomok. Illene ennyit megtenni, ha már a pénzeinket erőszakkal a bankokba terelték! Nem mi ordítottunk érte. CSak tudomásul kellett vennünk, hogy ezután kizárólag bankszámlára hajlandóak küldeni a fizetésünket. Ott firge-forgatják ide-oda, nekünk meg még azért is fizetni kell, ha megnézzük, hogy megvan-e még, ahelyett, hogy kamatot kapnánk rá.

Szólj hozzá!

Címkék: templom gép ember

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagy.blog.hu/api/trackback/id/tr521991455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása